Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

"Στο σφυρί" (ξανά) ο ξενώνας στη Δομνίστα. Τιμή εκκίνησης τα 150 ευρώ/μήνα, στις 25 Ιουνίου η δημοπρασία

Από το ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης της Τετάρτης 19/6/2019

Στην εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Δομνίστας προχωρά -για ακόμα μία φορά- ο δήμος Καρπενησίου, καθώς οι προηγούμενες προσπάθειες δεν έφεραν αποτέλεσμα.domnista-dimotiko-katastima1

Πρόκειται για ακίνητο, εμβαδού 230 τ.μ. περίπου, το οποίο αποτελείται από ημιυπόγειο με επτά (7) δωμάτια και αποθήκες, ισόγειο με τρία (3) δωμάτια και την κεντρική αίθουσα και τον πρώτο όροφο, ο οποίος διαθέτει επτά (7) δωμάτια.

Το κατάστημα παραμένει ανεκμετάλλευτο τα τελευταία χρόνια, παρά τις προσπάθειες του δήμου να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών, μειώνοντας κατά το ήμισυ το ενοίκιο, από τα 300 στα 150 ευρώ. Αν και οι προηγούμενες δημοπρασίες απέβησαν άγονες, ο δήμος προχωρά ξανά στην εκμίσθωσή του, προσδοκώντας τούτη τη φορά να βρεθεί ενοικιαστής και να «ζωντανέψει» το κεντρικό κατάστημα του χωριού. 

Το ακίνητο δύναται να χρησιμοποιηθεί ως Καφέ -Μπαρ, Εστιατόριο, Ψησταριά, Ξενώνας, Ξενοδοχείο, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, εφόσον πληροί τις εκάστοτε υγειονομικές διατάξεις. Εντωμεταξύ, ο μισθωτής μπορεί να επιλέξει μία ή περισσότερες από τις ανωτέρω χρήσεις. Να σημειώσουμε ακόμη ότι εντός του μισθίου υπάρχει σχετικός εξοπλισμός, ενώ πέραν από τους εκμισθούμενους χώρους, ο μισθωτής δικαιούται να υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων επί της κεντρικής πλατείας, με την πληρωμή του αντίστοιχου τέλους. 

Η δημοπρασία

Η δημοπρασία θα είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, στη 1:00 το μεσημέρι, στο δημοτικό κατάστημα Καρπενησίου. Ωστόσο, σε περίπτωση που αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί μετά από μία εβδομάδα (2/7/2019) στον ίδιο τόπο και ώρα. 

Όπως προαναφέραμε, το κατώτερο όριο πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 150 ευρώ μηνιαίως, ενώ η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα πέντε (5) χρόνια.

Για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του δήμου Καρπενησίου (www.karpenissi.gr), όπου έχει αναρτηθεί η αναλυτική διακήρυξη, καθώς και να τηλεφωνούν στο Τμήμα Προσόδων (22373 50064), ενώ σε περίπτωση που επιθυμούν να επισκεφθούν το μίσθιο, μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο κ. Ταξιάρχη Κουτρομάνο (22373 50054).