Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Πανελλήνια διάκριση για το 3ο Δημοτικό. Βραβείο σε διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού για τους μαθητές του Α2

Από την έντυπη έκδοση της Τετάρτης 19/6/2019

Θέμα τη διαφορετικότητα, την αναγνώριση και αποδοχή της, είχε το παραμύθι που «έπλασαν» οι μαθητές/τριες του τμήματος Α2 του 3ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου και το οποίο απέσπασε πανελλήνια διάκριση σε διαγωνισμό.3o-dimotiko-paramithi11

Οι μαθητές του τμήματος Α2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, με τη δασκάλα τους Τζιοβάρα Θεοδώρα, συμμετείχαν στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: «‘Κάνε μια ευχή’ είπε ο μαγικός καθρέπτης» δημιουργώντας το δικό τους παραμύθι. Η προσπάθειά τους αξιολογήθηκε από Ειδική Επιτροπή και απέσπασε το 2ο Βραβείο στην Κατηγορία τους (Α΄& Β΄ τάξη).

Το παραμύθι των παιδιών πραγματεύεται και μιλά για τη διαφορετικότητα, την αναγνώρισή της και την αποδοχή της. Οι μαθητές που δημιούργησαν το παραμύθι είναι οι: Κρουστάλλη Ειρήνη, Λάππας Γιάννης, Λιάγκος Αλέξανδρος, Μεριγκούνη Σοφία, Ξαγάρας Αλέξανδρος, Πανάρας Κωνσταντίνος, Σεϊντής Βαγγέλης, Τομαρά Φρειδερίκη, Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος, Τσιγαρίδα Ευτυχία, Τσώνη Αριάδνη, Φούκα Ειρήνη, Φούκα Έφη, Χειλάς Ηλίας, Χινόπωρος Σωτήρης, Ψωμά Αναστασία.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό 2018-2019 από τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων & το Δημοτικό Σχολείο Λητής.

Συμμετείχαν περισσότερα από 200 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ υπερδεκαπλάσιος είναι ο αριθμός των μαθητών & μαθητριών που συμμετείχαν δημιουργώντας τις δικές τους παραμυθιακές ιστορίες. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν στελέχη της εκπαίδευσης, αφηγήτριες παραμυθιών και συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας.

Το παραμυθάκι των μαθητών/τριών του Α2 του 3ου ΔΣ θα εκδοθεί σε μορφή ψηφιακού βιβλίου (e-book) με ISBN και ελεύθερη πρόσβαση. Η παρουσίαση των διακριθέντων παραμυθιών και η απονομή των επαίνων θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην αρχή του επόμενου σχολικού έτους.

«Συγχαρητήρια και σε όλους όσοι συμμετείχαν και πραγματοποίησαν σχετικές δράσεις. Από το σχολείο μας συμμετείχε και το άλλο τμήμα της πρώτης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη δασκάλα της τάξης, Λάππα Βασιλική, δημιουργώντας ένα εξίσου πρωτότυπο και ενδιαφέρον παραμύθι.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της πρώτης που συνεργάστηκαν, ενδιαφέρθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν! Συγχαρητήρια παιδιά! Να είστε πάντα δραστήριοι και δημιουργικοί!», διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ