Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι μικροί μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου που ανέβασαν θεατρική παράσταση στο Συνεδριακό Κέντρο

Την πρόοδο που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ως μέλη του τμήματος Θεατρικής Αγωγής, παρουσίασαν σε γονείς και εκπαιδευτικούς οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου.4o dimotiko_theatriko

Κατά το παρελθόν σχολικό έτος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητές του, εμπνεύστηκε και τη δημιουργία τμήματος Θεατρικής Αγωγής με επικεφαλής τον έγκριτο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μέρρα.

Ο Σπερχιαδίτης καλλιτέχνης και παιδαγωγός ξεκίνησε τον Φεβρουάριο να μυεί τους μικρούς μαθητές στην τέχνη του θεάτρου αρχικά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, που εν συνεχεία όμως εξελίχθηκε σε κανονική προετοιμασία ενός πλήρους και απαιτητικού σεναρίου.

Τα παιδιά από το πρώτο κιόλας μάθημα επέδειξαν ζωηρό και αμείωτο ενδιαφέρον με κύριο στοιχείο την καλλιέργεια της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, όταν τελικά ανέβηκε η παράσταση οι μικροί ηθοποιοί ενεθάρρυναν ο ένας τον άλλο, πριν να ανέβουν στη σκηνή και μετά συνέχαιραν τους συναδέλφους τους, όταν επέστρεφαν στα παρασκήνια. «Αυτή τελικά ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία της προσπάθειάς μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του συλλόγου.

«Οι Θεοί του Ολύμπου στην Athens Land», το κωμικό έργο του Βασίλη Αναστασιάδη, κατά γενική ομολογία έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς τα παιδιά επέδειξαν ικανότητες απροσδόκητα ανώτερες από την ηλικία τους και το χρόνο προετοιμασίας τους. Το καταστάλαγμα όλων αυτών είναι τελικά μια ωραία αίσθηση όσων παρακολούθησαν την παράσταση και η προσδοκία των παιδιών, μικρών και μεγάλων, να συνεχίσουν τα μαθήματα την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα με το τμήμα των παιδιών από Γ΄ Δημοτικού και άνω, λειτούργησε ομάδα θεατρικού παιχνιδιού νηπίων και πρώτων τάξεων Δημοτικού. Την ευθύνη είχε η κα Ευσταθιάδου Νεκταρία, που ανέλαβε την θεατρική αγωγή των μαθητών της με τη χρήση του αυτοσχεδιασμού και της έκφρασης συναισθημάτων. Τα γεννήματα της φαντασίας των παιδιών, έτσι όπως διαμορφώθηκαν στην διάρκεια των παιχνιδιών, παρουσιάστηκαν επί σκηνής σε μια παράσταση, που προηγήθηκε αυτής των μεγαλύτερων παιδιών.

«Ο Σύλλογος», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την κυρία Ευσταθιάδου για την αφιλοκερδή διάθεση τόσο του χρόνου της όσο και των ψυχικών της αποθεμάτων. Είναι αξιομνημόνευτη η παρότρυνση παιδιών συνεσταλμένων από τη φύση και την ηλικία τους, στα οποία καλλιεργήθηκε το θάρρος και η ικανότητα να ανεβούν στην σκηνή.

Κυρίως όμως οφείλουμε χάριτες στην Ιερά Μονή Προυσού, χωρίς τη συνδρομή της οποίας δεν θα είχε ευοδωθεί η όλη προσπάθεια. Ευχαριστίες ανήκουν, επιπλέον, στην ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ για την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου, στη διεύθυνση του 1ου Δημοτικού για τη διάθεση των κοστουμιών και στους γονείς, που με κάθε τρόπο βοήθησαν στο άρτιο αποτέλεσμα».