Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

31.000 ευρώ για την επισκευή του μονοπατιού στο Μεγάλο Χωριό, που βρίσκεται επί μήνες σε επικίνδυνη κατάσταση

Σε κακή κατάσταση, επικίνδυνο προς διέλευση είναι τον τελευταίο -αρκετό- καιρό το μονοπάτι του Μυλοκάλανου, στο Μεγάλο Χωριό, που έχει αφετηρία το πάρκινγκ και κατάληξη τη θέση Κεφαλόβρυσο.monopati-megalo-xorio-collage1

Τώρα, ο δήμος αναλαμβάνει πρωτοβουλία και δημοπρατεί έργο αποκατάστασης του μονοπατιού προϋπολογισμού 31.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι, σε μια βατή αλλά εντυπωσιακή διαδρομή με τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες, ξύλινα γεφυράκια και οργιώδη βλάστηση, έχει υποστεί σοβαρές φθορές από τη χρήση, τον χρόνο και την αυξημένη υγρασία -ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο. Το επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι, καθώς έχει εύκολη πρόσβαση και μπορεί να διασχιστεί από ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Όπως ήταν προφανές, από τον δήμο κρίθηκε αναγκαία η αποκατάστασή του, με τις εργασίες αποκατάστασης να αποσκοπούν στη βελτίωση της βατότητας του υπάρχοντος μονοπατιού.

Για τον λόγο αυτό δημοπρατήθηκε το έργο «Αποκατάσταση μονοπατιού στο Μεγάλο Χωριό στη θέση Μυλοκάλανος», προϋπολογισμού 31.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και εντός των ημερών θα υπογραφτεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.

«Η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει την δυνατότητα τουριστικής προβολής της περιοχής, μιας και η τοποθεσία φιλοξενεί μοναδικής ομορφιάς αυτοφυή βλάστηση και τρεχούμενα νερά», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.