Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

ev media-logo

Ευρυτανόπουλα στη γιορτή του προγραμματισμού. Συμμετοχή σε εκπαιδευτική δράση για 16 μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του Καρπενησίου

Μια εμπειρία μακριά από τα συνηθισμένα έζησαν δεκαέξι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων του Καρπενησίου, που ταξίδεψαν στην Αθήνα και συμμετείχαν σε διήμερο εκπαίδευσης στον προγραμματισμό, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα.

paidia-code-week-athina1

 

Έντονο ευρυτανικό «χρώμα» είχε το διήμερο εργαστήριο "Let's code, boys 'n' girls", στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα 2018, που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Συνολικά 108 μαθητές από 18 σχολεία σε όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στις εκδηλώσεις, με τον Δήμο Καρπενησίου, ως μέλος της Εθνικής Συμμαχίας, να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον συντονισμό και τη συμμετοχή των τεσσάρων δημοτικών της πόλης, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή 16 μαθητριών της ΣΤ’ Τάξης.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, αρχικά, με το χώρο του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στη συνέχεια με την εκπαίδευση στον προγραμματισμό και τη χρήση κώδικα για τη δημιουργία μικρών ιστοριών, αλλά και με τους τρισδιάστατους εκτυπωτές στους οποίους ξεναγήθηκαν.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Σχέδιο δράσης για την Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

«Ευχαριστούμε θερμά, τους γονείς, τα σχολεία και τον κ. Νίκο Κρεμμυδά που εθελοντικά ανέλαβε το ρόλο του εκπαιδευτή των παιδιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Καρπενησίου. Στο διήμερο εργαστήριο βρέθηκε και η Γ.Γ του δήμου κα Γιάννα Χορμόβα.