Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

ev media-logo

Εξελίξεις για τη Δασοπονία: Εντός του Νοεμβρίου η συγχώνευση του ΤΕΙ Καρπενησίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προωθήθηκε το σχέδιο νόμου για τις συνέργειες των Πανεπιστημίων  -ΕΚΠΑ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Π. Θεσσαλίας - με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας.tei-dasoponias-wide-angle1

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, και για διατάξεις του νόμου που αφορούν την αναβάθμιση του ΤΕΙ Καρπενησίου και την συγχώνευσή του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στην ανακοίνωση του Υπουργού αναφέρονται τα εξής: "Τη Δευτέρα 29/10/2018 εστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για επεξεργασία από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Στη συνέχεια, το σχέδιο νόμου θα σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και θα κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου η ψήφισή του.".

Έτσι, το Τμήμα Δασοπονίας & ΔΦΠ Καρπενησίου θα αναβαθμιστεί σε πανεπιστημιακό τμήμα με νέο τίτλο σπουδών «Δασολογίας», ενταγμένο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με το σχέδιο, εξάλλου, οι φοιτητές που σήμερα φοιτούν στο ΤΕΙ Καρπενησίου έχουν μια σειρά ευεργετικών επιλογών με απόλυτη αυτονομία απόφασης.