Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

ΚΑΙΡΟΣ. Ισχυρές βροχές στα κατοικημένα & πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά της Ευρυτανίας, φέρνει η νέα κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί την Παρασκευή (13/12) στη Β. Ιταλία θα κινηθεί γρήγορα νοτιοανατολικά προς την Ελλάδα και, κυρίως το Σάββατο 14/12, θα προκαλέσει αξιόλογη μεταβολή του καιρού.xioni-raxi-krikello11

Ο «Ετεοκλής», όπως ονόμασε την κακοκαιρία το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), θα μεταβάλει σημαντικά τον καιρό (και) στην Ευρυτανία, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα μεγαλύτερα υψόμετρα. Γρήγορα, πάντως, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Πιο αναλυτικά, από τις βραδινές ώρες Παρασκευής 13/12 - ξημερώματα Σαββάτου 14/12, από τα δυτικά θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές, που μέσα στη νύχτα τοπικά θα λάβουν έντονο χαρακτήρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως άνω των 1500 μέτρων. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι αναμένονται αξιόλογες χιονοπτώσεις. Από νότιες διευθύνσεις, κατά τόπους αρκετά ενισχυμένοι, θα πνέουν οι άνεμοι, σχετικά ήπιες θα είναι οι θερμοκρασίες.

Πάντως, από το απόγευμα-βράδυ του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα έχουν αρχίσει να μετατοπίζονται πιο ανατολικά και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Έτσι, την Κυριακή 15/12, τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει, η ηλιοφάνεια θα επιστρέψει και η θερμοκρασία θα ανέβει.

Σχεδόν… ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός των αρχών της επόμενης εβδομάδας, με λιακάδα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Εκτιμήσεις για τον καιρό των εορτών, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν.