Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020

ev media-logo

Καλοκαιρία με ηλιοφάνεια & απουσία βροχών έως την Κυριακή στην Ευρυτανία, τι δείχνει η τάση για την ερχόμενη εβδομάδα

velouchi-apo-kwnisko-hiking1

Βρισκόμαστε πλέον στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη και ο καιρός στην Ευρυτανία διατηρείται, σε γενικές γραμμές, ήπιος, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις. Η ψύχρα είναι σχετικά έντονη τα βράδια και νωρίς το πρωί, ωστόσο όχι ασυνήθιστη. Μάλιστα, και το επόμενο διάστημα θα κυλήσει με καλοκαιρία, μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και ικανοποιητικές θερμοκρασίες.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, θα επικρατούν συνθήκες λιακάδας και βαθμιαίας ανόδου της θερμοκρασίας (έως 18 οι μέγιστες), χωρίς φαινόμενα. Άνεμοι Α-ΒΑ δ/νσεων.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου η καλοκαιρία διατηρείται, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει εκ νέου, ενώ ο υδράργυρος θα ανέβει πάνω από τους 20c. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το σκηνικό του καιρού δεν θα διαφοροποιηθεί και στην Ευρυτανία αναμένεται καλός, ήπιος καιρός, με τη θερμοκρασία να φθάνει στα επίπεδα των 20 βαθμών. Σταδιακά μέσα στην ημέρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ.

Τάση για σταδιακή αλλαγή του καιρού διαφαίνεται από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, κυρίως μετά το απόγευμα. Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές-μπόρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Έτσι, πιθανόν με άστατο καιρό, βροχές και πιθανές καταιγίδες, θα αρχίσει η ερχόμενη εβδομάδα. Όσα τζάκια δεν άναψαν ακόμα, θα ανάψουν στην ορεινή Ευρυτανία, λίγο πριν τον ερχομό του Νοέμβρη.