Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Βανδαλισμοί στο πάρκο Αποδήμων και στη στεγασμένη Παιδική Χαρά. Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο δήμος (ΦΩΤΟ)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μπροστά σε μία απαράδεκτη κατάσταση βρέθηκαν οι άνθρωποι του δήμου Καρπενησίου, όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης, διαπιστώνοντας μία σειρά ζημιών που προκλήθηκαν από αγνώστους στο πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων και στην στεγασμένη παιδική χαρά, στο παλιό ΚΤΕΛ.8

Σπασμένα κάγκελα, γκράφιτι σε όλους τους τοίχους, κατεστραμμένα προβολάκια και σπασμένα καλαθάκια σκουπιδιών, μεγάλες ζημιές στα παιδικά παιχνίδια στην παιδική χαρά και σπασμένες γυψοσανίδες από τους τοίχους. Αυτά καταγράφηκαν κατά τον έλεγχο που έγινε από κλιμάκιο του δήμου, αποτιμώντας τις ζημιές περίπου στις 10.000 ευρώ.

Μήνυση κατά αγνώστων από τον Δήμο - Δηλώσεις Σουλιώτη

Ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης μιλώντας στα "Ευρυτανικά Νέα", εξέφρασε την θλίψη του για την απαράδεκτη όπως τη χαρακτήρισε κατάσταση των βανδαλισμών σε καινούργια έργα του Δήμου τα οποία ακόμη δεν έχει προλάβει να χαρεί η τοπική κοινωνία και γνωστοποίησε ότι ο δήμος προσέφυγε, την Τρίτη 6 Αυγούστου, στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων.

3

Μεταξύ άλλων δήλωσε: "Είναι πραγματικά μεγάλη η λύπη μας -θλίψη θα μπορούσα να πω- και πρέπει να επικαλεστώ τη βοήθεια όλων των δημοτών για να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο που δεν έχει να κάνει με τη δημοτική αρχή. Το να κάνουμε ζημιές και βανδαλισμούς σε δημόσια περιουσία, σε πράγματα που με πολύ κόπο και χρήματα κάναμε είναι μία απαράδεκτη πράξη. Στερούν από τα παιδιά μας τη δυνατότητα να χαίρονται ένα πάρκο κόσμημα και μία κλειστή στεγασμένη παιδική χαρά.

Όμως οι ζημιές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν και το όριο του βανδαλισμού. Κάνουν επικίνδυνη την χρήση και του Πάρκου και των παιδικών χαρών. Αυτό που έγινε δεν έχει προηγούμενο. Τα έργα που κάνουμε θέλουμε να τα έχουν τα παιδιά μας. Για αυτό ζητάω ειλικρινά τη βοήθεια όλων των δημοτών, να μην είμαστε αδιάφοροι όταν βλέπουμε κάποιον να κάνει ζημιές.".5

"Οι ζημιές έγιναν σταδιακά. Ξεκινήσαμε από κάποια γραψίματα και κάποια γκράφιτι, μετά έκαναν κάποιους βανδαλισμούς, έσπασαν γυψοσανίδες στην παιδική χαρά, έχουμε σπασμένα καλαθάκια και από χθες είδαμε σπασμένα φωτιστικά στο πάρκο Αποδήμων. Οι τοίχοι έχουν γεμίσει με γκράφιτι κλπ.

Η οικονομική αποτίμηση των μέχρι τώρα ζημιών μπορεί να μη φαντάζει πολύ μεγάλη, είναι της τάξης των 10.000 ευρώ. Πρέπει να ξαναβαφτούν οι τοίχοι, να ξαναγίνουν πάλι τα όργανα, να ξαναγίνουν τα σπασμένα και οι σπασμένες γυψοσανίδες και να αποκατασταθούν γενικά όλες οι ζημιές. Στερούμε χρήματα από άλλα έργα που θα γίνουν και στερούμε από τα παιδιά μας να χαίρονται έναν πολιτισμένο και καθαρό δημόσιο χώρο.

Εμείς σαν δήμος καταθέσαμε μήνυση κατά αγνώστων και πήραμε την διαβεβαίωση της αστυνομίας ότι θα συλληφθούν αυτοί που κάνανε τους βανδαλισμούς. Αυτή η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Θέλουμε τους δημότες αρωγούς στην προσπάθεια αυτή”.

1

1

1

1

1