Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης. Στην Ακαδημία Πλάτωνος η τελετή ορκομοσίας

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος στο οποίο ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας έφτασε λίγο πριν τις 6 στον χώρο της ορκωμοσίας μαζί με την σύζυγό του. orkomosia-mpakogiannis-0

"Σεβασμός και δέος! Αυτά είναι τα συναισθήματα που γεννά η σημερινή μέρα. Σεβασμός στην Αθήνα, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Δέος απέναντι στην πρόκληση, στο έργο που μας περιμένει, στο μεγάλο στοίχημα να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων. Καλή αρχή! Σας ευχαριστώ όλους!!!", ήταν το μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα που έγραψε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΚΟΓΙΑΝΝΗ

mpak1

orkomosia-mpakogiannis-1

orkomosia-mpakogiannis-2

Είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ορκίζεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, αλλά στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. 

Ο κ. Μπακογιάννης έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς ήθελε ουσιαστικά και συμβολικά να δείξει ότι από την πρώτη στιγμή των καθηκόντων του θα δώσει τη μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά Δημοτικών Κοινότητων της Αθήνας.

Κι επίσης γιατί η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία από αυτές τις γειτονιές που εκτός από τα μεγάλα τους προβλήματα έχουν κρυμμένους θησαυρούς, σύγχρονους αλλά και ιστορικούς, που στόχος είναι αναδειχθούν αλλάζοντας την εικόνα της πόλη.

mpak2mpak4mpak5IMG_2635IMG_2637IMG_2660mpak7mpak6