Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Ξανά στο βάθρο Ελευθερίου και Κολόκα. Ευρυτανικές συμμετοχές στον ορεινό μαραθώνιο της Οίτης

Με ρεκόρ συμμετοχών διεξήχθη, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στη γειτονική Υπάτη, ο μαραθώνιος «Ηρακλής, μια συνδιοργάνωση του Δήμου Λαμιέων και του Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα». Τα μονοπάτια της Οίτης φιλοξένησαν περισσότερους από 500 αθλητές/τριες, με την ευρυτανική εκπροσώπηση να είναι για ακόμα μία φορά ιδιαίτερα επιτυχημένη.eleftheriou-koloka-oiti-2019

 

Γι’ αυτό φρόντισε, αρχικά, η Φωτεινή Κολόκα (Salomon), η οποία, αγωνιζόμενη στον αγώνα 16 χιλιομέτρων με την ονομασία «Helleborus Half Marathon», κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση στην κατηγορία Γυναικών (31 συμμετοχές) με χρόνο δύο ώρες και 7 λεπτά περίπου· ανέβηκε, έτσι, στο βάθρο των νικητριών. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο νεαρός Αντώνης Μαντζιούτας, που με επίδοση 2:19:55 κατετάγη 25ος επί συνόλου 160 και πλέον δρομέων· έτρεξε επίσης ο ταλαντούχος, ευρυτανικής καταγωγής αθλητής Ηλίας Καραλής, που ήταν πέμπτος.

Ο κεντρικός αγώνας της διοργάνωσης ήταν ο Μαραθώνιος της Οίτης με την ονομασία «Hercules Mountain Marathon» (42χλμ), που ξεκίνησε το 2007 και φέτος συμπλήρωσε 13 χρόνια. Στη γραμμή της εκκίνησης του αγώνα στάθηκε ο Δημήτρης Ελευθερίου (Dynafit), που δίχως να πιεστεί ιδιαίτερα πέτυχε επίδοση 5:11:40, η οποία ήταν αρκετή για να του χαρίσει τη 2η θέση σε σύνολο 170 και πλέον αθλητών/τριών. Στην ίδια διαδρομή έτρεξε, επίσης, ο ευρυτανικής καταγωγής Στέφανος Σταμέλλος (115ος με 8:51:14, τρίτος στην ηλικιακή κατηγορία 60+).