Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: 17ος στον κόσμο ο Αλέξανδρος Παπαμιχάηλ, που προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι

Το γεγονός πως βρίσκεται στην ελίτ των αθλητών βάδην παγκοσμίως απέδειξε στην Ντόχα του Κατάρ ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, που πραγματοποίησε μέρος της προετοιμασίας του στο Καρπενήσι.papamixail aleksandros

Στην περιοχή Κορνίς έγινε το βράδυ του Σαββάτου (28/9) ο τελικός των 50χλμ βάδην Ανδρών και Γυναικών. Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν ήταν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ που κατάφερε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του και να τερματίσει ψηλά στην κατάταξη.

Ο Καρδιτσιώτης βαδιστής, στην 4η συμμετοχή του στη διοργάνωση, τερμάτισε στην 17η θέση με 4.22.39 σε έναν αγώνα όπου ξεκίνησαν 46 βαδιστές και κατάφεραν να τερματίσουν μόνο οι… 28. Ο Παπαμιχαήλ με εμπειρία και επιμονή κατάφερε να αντέξει τις συνθήκες (ζέστη και υγρασία στα ύψη) και την ώρα που σπουδαίοι συναθλητές του ανά τον κόσμο αδυνατούσαν να συνεχίσουν εκείνος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντέξει και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού.

Ο Ιάπωνας Γιουσούκ Σουζούκι πήρε το προβάδισμα στην αρχή του αγώνα και κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος για να γίνει ο πρώτος βαδιστής της χώρας του που αναδεικνύεται νικητής στο αγώνισμα στην ιστορία της διοργάνωσης, με 4ώρες 04.20. Δεύτερος ήταν ο Γιόαν Βιέρα (Πορτογαλία) με 4.04.59, που στα 43 του χρόνια έγινε ο μεγαλύτερος ποτέ σε ηλικία αθλητής, που κατακτά μετάλλιο στη διοργάνωση σε όλα τα αγωνίσματα και τρίτος ο Καναδός Έβαν Νουνφ με 4.05.02. Ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο και νικητής του 2017 Γιόχαν Ντινίζ (Γαλλία) δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του, όπως και ο πρωταθλητής του 2015 και ολυμπιονίκης του 2016 Ματέγ Τοτ (Σλοβακία).

Εμφάνιση με ψυχή πραγματοποίησε και η Αγγελική Μακρή στα 50χλμ βάδην Γυναικών, που έδειξε να μην επηρεάζεται από την έλλειψη εμπειρίας σε ανάλογη διοργάνωση και με πείσμα έφτασε 14η στη γραμμή του τερματισμού σε 4 ώρες και 54.09.