Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Η νέα Επιτροπή Τουρισμού του δήμου Καρπενησίου. Απαρτίζεται από δημοτικούς συμβούλους, υπαλλήλους & επαγγελματίες του κλάδου

απόσπασμα ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Στη συγκρότηση επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου. Πρόκειται για μια επιτροπή που έχει ως στόχο την επεξεργασία και εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου. Άλλωστε, ο δήμος Καρπενησίου, ένας κατεξοχήν τουριστικός δήμος, στοχεύει στην εξωστρέφεια, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις, περίπτερα κ.α., πραγματοποιώντας διαφημιστικές καταχωρήσεις σε ραδιόφωνα, έντυπα μέσα, ακόμη και προβολή σε συρμούς του μετρό κ.ο.κ.dimarxeio-karpenisi-xirias1-0

Η εν λόγω επιτροπή αποτελείται από εννέα (9) μέλη, τα οποία ορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξ αυτών, τα δύο (2) είναι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το ένα (1) υπάλληλος του δήμου ή της Κοινωφελούς Επιχείρησής του και τα υπόλοιπα έξι (6) μέλη είναι ιδιώτες εμπειρογνώμονες στα θέματα της επιτροπής και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας. Η επιτροπή έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και η διάρκεια της θητείας της ακολουθεί τη διάρκεια της θητείας της Οικονομικής Επιτροπής.

Να αναφέρουμε πως η συμμετοχή στη επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη, ωστόσο καταβάλλονται στα μέλη της έξοδα κίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης για τυχόν μετακίνησή τους στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό για της ανάγκες του έργου της επιτροπής, το ύψος των οποίων καθορίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Η σύνθεση

Έπειτα από την ομόφωνη απόφαση (επί των 21 καταμετρούμενων ψήφων) του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της επιτροπής είναι: Κονιαβίτη Ευδοξία (δημοτική σύμβουλος από την πλειοψηφία) με αναπληρωτή τον Σβερώνη Ιωάννη (επίσης δημοτικός σύμβουλος από την πλειοψηφία), Σώκος Γεώργιος (δημοτικός σύμβουλος από τη μειοψηφία) με αναπληρωτή τον Καρβέλη Γεώργιο (δημ. σύμβουλος από τη μειοψηφία), Τσάμπρας Χρήστος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ευρυτανίας) με αναπληρωτή τον Σταλίκα Δημήτριο (μέλος του Επιμελητηρίου), Παπαδοπούλου Σπυριδούλα (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου) με αναπληρωτή τον Μαυραγάννη Ιωάννη (Μέλος του Εμπορικού Συλλόγου), Τσατσάς Ιωάννης (εκπρόσωπος Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων) με αναπληρωτή τον Χούπα Δημοσθένη (εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου), Φλέγκα Σοφία (εκπρόσωπος Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας) με αναπληρωτή τον Χονδρό Θεόδωρο (πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας), Δημητρακοπούλου Δήμητρα (ιδιώτης με εμπειρία σε θέματα τουρισμού) με αναπληρωτή τον Αρώνη Ιωάννη (επίσης ιδιώτης με εμπειρία σε θέματα τουρισμού), Νάτσης Πύρρος (ιδιώτης με εμπειρία σε θέματα τουρισμού) με αναπληρωτή τον Αλαφροπάτη Κωv/νο (ιδιώτης) και Αργυρή Πατέλου (υπάλληλος του δήμου) με αναπληρώτρια την υπάλληλο Ιωάννα- Μαρία Ανδρεάκη.