Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Μεγάλη η ανταπόκριση των Καρπενησιωτών στο κάλεσμα για βοήθεια στη σεισμόπληκτη Αλβανία (ΦΩΤΟ)

Γέμισε με ογκώδεις σακούλες και χαρτόκουτα η αποθήκη του δήμου Καρπενησίου, καθώς ολοκληρώνεται η πρωτοβουλία για παροχή βοήθειας στη σεισμόπληκτη Αλβανία. Πολίτες, σύλλογοι, το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης κ.α., συνέδραμαν προσφέροντας κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα κλπ) και είδη ένδυσης.

Η αλληλεγγύη, που όπως, έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, δεν γνωρίζει σύνορα, ήταν συγκινητική και η ροή προσφοράς ειδών ήταν καθημερινή, από την περασμένη Πέμπτη (5/12) μέχρι και τις τελευταίες ημέρες. Την πρωτοβουλία είχε αναλάβει ο δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και την Τοπική Κοινότητα Καρπενησίου· η συγκέντρωση ειδών ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Παρασκευής (13/12).

Ο ισχυρός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ, στις 26 Νοεμβρίου, στοίχισε τη ζωή σε 51 ανθρώπους. Περίπου 5.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, ενώ μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν οι πόλεις Δυρράχιο και Τουμάνι. Στην πρωτεύουσα Τίρανα, ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σχεδόν 70 πολυκατοικίες και 250 σπίτια.albania-eidi-apothiki3

albania-eidi-apothiki1

albania-eidi-apothiki2