Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Ξανά στα λευκά η ανατολική Ευρυτανία. Χιονίζει και στο Καρπενήσι, απαραίτητες οι αλυσίδες

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει από το πρωί της Δευτέρας (30/12) την ανατολική (και εν μέρει την κεντρική) Ευρυτανία, καθώς σημειώνονται χιονοπτώσεις και η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν.1

Στην πόλη του Καρπενησίου χιονίζει από τις 9 το πρωί και ήδη σημειώνεται χιονόστρωση στους περισσότερους δρόμους, στο κέντρο και τις γειτονιές. Οι οδηγοί που πρέπει να κινηθούν με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες, καθώς το χιόνι και ο παγετός κρύβουν παγίδες. Η θερμοκρασία στο Καρπενήσι βρίσκεται (στις 10.00πμ) στους μείον τρεις (-3) βαθμούς Κελσίου. 

Από νωρίς το πρωί επιχειρούν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο μηχανήματα της ΠΕ Ευρυτανίας, με το περισσότερο βάρος της επιχειρησιακής προσπάθειας να πέφτει, όπως κάθε φορά, στη Ράχη Τυμφρηστού, καθώς λόγω των εορτών η κίνηση είναι αυξημένη. Η κίνηση γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση αλυσίδων.

BINTEO (διαδρομή από τη Σήραγγα Τυμφρηστού ως το Καρπενήσι)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

-Επ. Ο. Καρπενησίου – Λαμίας, θέση "Ράχη Τυμφρηστού", από 12ο χλμ.

-Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς, - Καρδίτσας, θέση "Βράχος", από 8ο – 40ο χλμ.

-Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλου –Δομνίστας, από 8ο – 40ο χλμ.

-Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ, από 3ο – 13ο χλμ.

-Επ. Ο. Καρπενησίου – Αγρινίου, από 35ο – 45ο χλμ, μέσω Προυσού.

Την ίδια στιγμή, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών σε τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας λόγω χιονόπτωσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, απαγορεύεται λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος των διοδίων των Αφιδνών και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.

--------------------

UPDATE (30/12, 15:00) Από νωρίς το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις έγιναν πιο ασθενείς και τοπικά σταμάτησαν. Σε καλή κατάσταση βρίσκεται το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, ωστόσο πάντα οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο καιρός είναι απρόβλεπτος και η πρόληψη σωτήρια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

xioni-karpen-30122019

2

3

4

5

6

8

9

10

11

12

13

14

15