Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Μια 13χρονη έπιασε πρώτη τον Σταυρό στο κολυμβητήριο Καρπενησίου - Πώς γιορτάστηκαν τα Φώτα

Μπορεί στο Καρπενήσι η θερμοκρασία να βρίσκεται, ανήμερα των Θεοφανίων, κάτω από το μηδέν, στο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο, όμως, η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη και έτσι δεκάδες παιδιά βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό.1

Η τελετή καθαγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας (6/1) και έγινε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της πόλης.

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Λερογιάννης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι φορέων/συλλόγων/υπηρεσιών κ.α.

Στις δύο άκρες της 25άρας πισίνας του κολυμβητηρίου είχαν από νωρίς πάρει θέση αγόρια και κορίτσια, μέλη των κολυμβητικών συλλόγων της πόλης και όταν ο Σταυρός έφυγε από τα χέρια του Μητροπολίτη, πήδηξαν στα νερά για τον πιάσουν. Πιο γρήγορη αποδείχθηκε η Σοφία Γαβριήλ, 13 ετών, αθλήτρια του ΑΟΛ Εύρυτος, που πήρε την ευλογία του κ.κ. Γεωργίου και μαζί ένα δώρο.

BINTEO

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ3

455678910