Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

«Κι ας μπορώ!», της Ράνιας Μπουμπουρή. Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ευρυτάνισσας συγγραφέως

Με το μείζον θέμα του σχολικού εκφοβισμού, που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει διαστάσεις, καταπιάνεται η Ράνια Μπουμπουρή στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Κι ας μπορώ!».boubouri-biblio-ki-as-mporo

«Αφορμή για τη συγγραφή του νέου μου βιβλίου», λέει η Ευρυτάνισσα συγγραφέας, «στάθηκε η εξομολόγηση που μου έκανε κάποτε μια μαμά, καθώς περιμέναμε να σχολάσουν τα παιδιά μας: Ένας γονιός την πληροφόρησε ότι ο γιος της μαζί με άλλα δυο παιδιά κατέβασαν το μαγιό του δικού του γιου στα αποδυτήρια του κολυμβητηρίου, και μετά τον κορόιδευαν. «Γιατί το έκανες;» τον ρώτησε η μαμά του. «Γιατί μπορώ», ήταν η απάντησή του».

«Έτσι, λοιπόν, σκέφτηκα», προσθέτει, «να γράψω ένα βιβλίο που συνομιλεί με τα μικρά παιδιά για ό,τι δεν κάνουμε στον διπλανό μας, άνθρωπο ή ζώο, κι ας μπορούμε (…)». «Με άλλα λόγια», σημειώνει η Ράνια Μπουμπουρή, «προτείνω έναν διαφορετικό τρόπο να συζητήσουμε με τα παιδιά για τα όρια, τον σεβασμό και την αρμονική συνύπαρξη, που θεωρώ ότι είναι η βάση για μια κοινωνία απαλλαγμένη από φαινόμενα όπως αυτό του εκφοβισμού (bullying)».