Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σε οδό «Κωνσταντίνου Λιάπη», ονοματίζεται δρόμος στο Καρπενήσι. Το ΔΣ τιμά τον αδικοχαμένο ιατρό & δημοτικό σύμβουλο

«Κωνσταντίνου Λιάπη» θα ονομάζεται δρόμος στην περιοχή «Μύλων», με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καρπενησίου, που συνεδρίασε την Πέμπτη 23 Απριλίου δια περιφοράς, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον επί 20 χρόνια δημοτικό σύμβουλο και επιφανή οδοντογιατρό Κωνσταντίνο Λιάπη ο οποίος χάθηκε πρόωρα το 2017 σε ατύχημα.liapis-karpenisi-collage

Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη, την οποία κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, ήδη το δημοτικό συμβούλιο έχει λάβει απόφαση από το 2017 -χρονιά θανάτου του Κώστα Λιάπη- να ονομάσει ένα δρόμο στην πόλη του Καρπενησίου με το όνομα του πρόωρα αδικοχαμένου και επί 20 χρόνια Δημοτικού Συμβούλου Καρπενησίου.

Στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Με την υπ’ αριθ. 267/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίασή του εξαιτίας του θανάτου του τότε εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Λιάπη, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας εξέφρασε την επιθυμία του να προβεί σε ονοματοθεσία οδού σε Κωνσταντίνου Λιάπη, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα την ευγνωμοσύνη για την προσφορά και το έργο του εκλιπόντος».

«Ο Κωνσταντίνος Λιάπης επί σχεδόν είκοσι (20) χρόνια διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου μας και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή σε όλα τα θέματα που αφορούσαν τον τόπο μας. Πάντα ακούραστος,  πάντα δραστήριος. Υπήρξε εξαιρετικός επιστήμονας, επιτυχημένος επιχειρηματίας, άψογος οικογενειάρχης, Άνθρωπος».

«Το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεπές στην ανωτέρω υπ’ αριθ. 267/2017 απόφασή του, καλείται: Α. Να επικαιροποιήσει την ανωτέρω απόφασή του περί ονοματοθεσίας οδού στην πόλη μας και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μύλων, αναγνωρίζοντας εμπράκτως την προσφορά και το άοκνο έργο του Κωνσταντίνου Λιάπη και την υπηρεσία που αυτός πρόσφερε στον τόπο μας. Β. Να διαβιβάσει την απόφαση του στο Συμβούλιο της Κοινότητας Καρπενησίου και να εισηγηθεί το Συμβούλιο της Κοινότητας Καρπενησίου την ονομασία οδού στην περιοχή των Μύλων σε Κωνσταντίνου Λιάπη, μέσα σε διάστημα ενός (1) μήνα από τη λήψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.».

H απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ. Καρπενησίου.