Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Με 120.000 € η βελτίωση του τμήματος Άγιος Ανδρέας - Καλλιθέα Καρπενησίου. Πρόκειται για χωματόδρομο 3χλμ στον Κώνισκο

Σύμβαση υπογράφτηκε για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Βελτίωση Οδικού Δικτύου Άγιος Ανδρέας - Καλλιθέα», από τον δήμο Καρπενησίου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.agios-andreas-kallithea-xoma1

Το έργο υπάγεται διοικητικά στον δήμο Καρπενησίου και αποτελεί τμήμα του αγροτικού οδικού δικτύου. Ξεκινάει από τα όρια του οικισμού Καλλιθέας (στην έξοδο του από Καρπενήσι προς Αγ. Ανδρέα), διασχίζει αγροκτήματα και δασικές εκτάσεις και καταλήγει στον οικισμό Αγίου Ανδρέα, στα ανατολικά του Κώνισκου.

Τι θα γίνει

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν τον δρόμο, μήκους περίπου 3,10 χιλιομέτρων, που συνδέει τα χωριά Άγιος Ανδρέας και Καλλιθέα (Μπιάρα). Η υφιστάμενη χάραξη είχε υλοποιηθεί με σκοπό την εξυπηρέτηση -κυρίως- αγροτικών, αλλά και δασικών αναγκών με αποτέλεσμα να στερείται των απαιτούμενων προδιαγραφών, όπως δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων κ.α. Έτσι, όπως αναφέρεται, σκοπός του νέου αυτού έργου είναι η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου για την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας, την ελάττωση του χρόνου της διαδρομής και του κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα και με τη σχετική τεχνική μελέτη, μεταξύ άλλων, αναμένεται να γίνει διαμόρφωση του υφιστάμενου οδοστρώματος με μικροεκσκαφές - επιχώσεις για την επίτευξη ομαλής επιφάνειας με την κατάλληλη επίκληση, κατασκευή δύο τεχνικών για την καλύτερη απορροή των ομβρίων υδάτων, επιστρώσεις με σκυρόδεμα όπου απαιτείται κ.α.

Το κόστος

Το έργο αναμένεται να κοστίσει 120.000 ευρώ και συγκεκριμένα: 5.608,40 ευρώ θα δοθούν για τα χωματουργικά, 19.773,60 ευρώ για τα τεχνικά έργα, 45.874 ευρώ για την οδοστρωσία, ενώ 12.826,08 είναι τα Γενικά Έξοδα και το Όφελος Εργολάβου, 12.610,31 ευρώ τα απρόβλεπτα και 23.225,81 ευρώ ο ΦΠΑ 24%.

Το έργο θα κατασκευαστεί (εντός 45 μηνών) με τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία και θα χρηματοδοτήσει την εργολαβία, και του δήμου Καρπενησίου, που θα είναι ο υπεύθυνος για τη δημοπράτηση, την υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους, την επίβλεψη κ.ο.κ., ενώ σε περίπτωση που απαιτηθούν παρεμβάσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη, θα προβεί και στη χρηματοδότηση κάθε επιπλέον δαπάνης.