Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ) Πρωτομαγιάτικες καταβάσεις στο Βελούχι - Ανοιξιάτικο ορειβατικό σκι στις βορινές χιονούρες του βουνού

Τι και αν διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του Μαΐου; Στις βορινές πλαγιές του επιβλητικού Βελουχιού, το χιόνι «επιβιώνει» ακόμα παρά τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. Έτσι, μια παρέα χιονοδρόμων όλων των ηλικιών, με σύμμαχο τον καιρό, γιόρτασε την Πρωτομαγιά φορώντας… πέδιλα του σκι και φόρμες.orebatiko-ski-protomagia

«Παρόλο που το χιόνι είναι ανοιξιάτικο, διαθέτει πάρα πολύ καλή ποιότητα, ιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες που οι θερμοκρασίες είναι ακόμα χαμηλές», λέει στα «Ε.Ν.» ο Νεκτάριος Κολοκύθας, που απόλαυσε τις τελευταίες, ίσως, καταβάσεις στο Βελούχι για την εφετινή σεζόν.

Διαρκώς όλο και περισσότεροι «ανακαλύπτουν» το ορειβατικό σκι· είναι, στην ουσία, η χιονοδρομία εκτός πίστας. «Μπορούμε να σκιάρουμε σε πλαγιές που δεν φτάνουν τα λιφτ και η ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό τοπίο», λένε οι σκιέρ που κάθε χρόνο είναι εκείνοι που «κλείνουν» τη χιονοδρομική σεζόν στα βουνά.

«Τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη του ορειβατικού σκι», σημειώνει ο Νεκτάριος, «πολλοί είναι όσοι επισκέπτονται την περιοχή μας για να σκιάρουν στις βορινές χιονούρες του Βελουχιού, που φθάνουν έως και τα 1.000 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για καταβάσεις».