Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Απόψε (22/8) η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας - Γιορτάζει η "Κυρά της Ρούμελης"

Στις 23 Αυγούστου είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας για την Ευρυτανία. Κάθε χρόνο, πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας συρρέουν στην Ιερά Μονή Προυσού για να προσκυνήσουν την Παναγία την Προυσιώτισσα, την «εν τω Πυρσώ της Ευρυτανίας». Από την παραμονή της εορτής, εκατοντάδες ανθρώπων καταφθάνουν με κάθε τρόπο στο Μοναστήρι -πολλοί ακόμα και με τα πόδια. Το απόγευμα της παραμονής γίνεται η λιτάνευση της ιερής εικόνας. prousiotissa-litaneia-2018-arxeio11

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα, Πέμπτη 22 Αυγούστου, το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Προυσού, για να μετέχει των εορτασμών της Παναγιάς, της "Κυράς της Ρούμελης". Προσκεκλημένος του οικείου ποιμενάρχου, για εφέτος είναι ο όμορος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Αρχικά, με τη δύση του ηλίου θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Μονής και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Στη συνέχεια, μετά τις 20.00, θα γίνει η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και κατόπιν θα τελεσθεί ολονύκτια αγρυπνία.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου θα κορυφωθούν οι εορτασμοί με το αρχιερατικό συλλείτουργο.